Administratie voor pedicure praktijken

Elke ondernemer in Nederland is verplicht om de boekhouding bij te houden en jaarlijks de gegevens door te geven aan de belastingdienst voor de jaarlijkse aangifte. Deze taak is voor veel mensen niet bepaald een hobby. Wanneer je jouw eigen zaak hebt als pedicure bijvoorbeeld dan ligt jouw kwaliteit en passie vaak niet in het doen van de administratie en de boekhouding en is dit ook niet een van de redeneren waarom je voor deze carrière hebt gekozen.

Toch ontkom je als pedicure ook niet aan het doen van de boekhouding en zul je deze toch echt maandelijks bij moeten houden om een hoop extra werk aan het einde van het belastingjaar te voorkomen. Gelukkig zijn er steeds meer en betere tools beschikbaar die je helpen bij het doen van de boekhouding. Deze handige administratieprogramma’s voor pedicure praktijken maken niet alleen de administratie een stuk gemakkelijker, maar kunnen ook bijdragen aan de professionalisering en verbeterde diensten van jouw pedicure praktijk richting de klant.

Online boekhoudprogramma’s populair onder pedicure praktijkhouders

Een van de bekendste programma’s voor het doen van de boekhouding is natuurlijk Excel, maar dit programma is lang niet voor iedereen ideaal. Excel vereist nogal wat manuele input en is relatief vatbaar voor fouten in de cijfers, omdat formules soms verkeerd geprogrammeerd worden. Wanneer je toch gebruik maakt van Excel, is het belangrijk dat je over de juiste basisvaardigheden bezit en je extra checks doet om de formules te controleren.

Er zijn naast Excel ook tal van online-boekhoudprogramma’s die onder veel pedicurepraktijk eigenaren worden gebruikt. Bij deze programma’s wordt alles in een cloud online opgeslagen en kun je eenvoudig vanaf waar je ook bent makkelijk de gegevens en bedrijfsresultaten zien. De formules zijn hierbij alvast voorgeprogrammeerd en het aantal manuale handelingen tot een minimum beperkt.

Leestip: Hoe het beste factuurprogramma kiezen voor je klein of middelgroot bedrijf

Verstuur eenvoudig online facturen na een pedicurebehandeling

Een van de grootste voordelen van een online boekhoudprogramma, is de online facturatie. Het is vaak met een druk op de knop al mogelijk om direct een factuur per email naar iemand toe te sturen waarmee de behandeling ook direct op de juiste manier in de administratie terechtkomt. Ook wanneer je op locatie werkt en pedicure behandelingen bij mensen thuis aanbiedt, is dit een absolute uitkomst. Je kan met verschillende boekhoudprogramma’s in een handomdraai via een app op de telefoon of tablet een factuur genereren en direct versturen. Je levert hiermee dan ook een extra service aan de klant die hier niet op hoeft te wachten. Ook bespaar je papier, omdat je facturen niet meer hoeft te printen en je bespaart tijd omdat je de facturen niet na afloop thuis nog allemaal hoeft op te stellen en versturen.